Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αναβάλει ο Αγοραστός τις κοινές εμφανίσεις με τον Παπατόλια...

Σε αναβολή των προγραμματισμένων κοινών εμφανίσεων του (debate) με τον Απόστολο Παπατόλια, προχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ στη Θεσσαλία, Κώστας Αγοραστός.
Έτσι μετά την προγραμματισμένη κοινή τους εμφάνιση σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι , ανέβαλε και την προγραμματισμένη στο ΣΚΑΙ εμφάνιση ζητώντας – όπως μαθαίνουμε – μισή ώρα μόνος του! Κάτι μάλιστα που οι Λυριτζής και Οικονόμου δεν άφησαν ασχολίαστο!
Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι αυτής της φοβικής στάσης αλλά μάλλον έχει να κάνει με την τελευταία τραγική του εμφάνιση σε debate, στην τηλεόραση του ASTRA. Για όσους την παρακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την αδυναμία του κ. Αγοραστού να αρθρώσει στοιχειώδη προγραμματικό λόγο.
Πέρα από την ασύστολη κινδυνολογία περί νέων φόρων – ενώ γνωρίζει ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να επιβάλλει , πέρα από γενικόλογες αναφορές κανείς δεν άκουσε , ούτε μία κουβέντα για το τι θα κάνει ως αιρετός Περιφερειάρχης την επόμενη ημέρα!
Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κριτική που του ασκείται για προγραμματική ανεπάρκεια, σκαρφίστηκε την τελευταία στιγμή 10 δεσμεύσεις για τη Θεσσαλία, δεσμεύσεις κενές περιεχομένου, με απλούς τίτλους ούτε καν πολιτικών αλλά ηθικοπολιτικών αξιών. Είναι  δε τέτοια η προχειρότητα με την οποία επεξεργάστηκαν αυτές τις δεσμεύσεις, που η τρίτη με τη δέκατη συμπίπτουν απολύτως.
Με επικεφαλίδες κενές περιεχομένου δεν κάνει κανείς πολιτική.


Ρωτήθηκε μάλιστα στο πλαίσιο του debate από το δημοσιογράφο:
«Μπορείτε να μας πείτε 4 παρεμβάσεις που θα κάνετε την επόμενη μέρα αν και εφόσον εκλεγείτε»;
Η απάντηση;
Πρώτον ότι θα δει τον οργανισμό της Περιφέρειας, δεύτερον ότι θα δει πια έργα μπορεί να κάνει, θα αξιολογήσουν τα έργα, θα δημιουργήσουν ομάδα διαχείρισης κρίσης, θα γίνει ουσιαστική παράδοση παραλαβή. Θα δούμε –είπε – τι χρέος αφήνει ο κ. Παπατόλιας στη Νομαρχία (5εκ πλεόνασμα), θα διεκδικήσει, θα ασχοληθεί με την ανεργία, θα προωθήσει τα έργα διαχείρισης νερού, (εδώ δεν έκανε καμία ιεράρχηση και τα έβαλε όλα μέσα από τον Αχελώο και την Κάρλα μέχρι το τελευταίο φράγμα της Θεσσαλίας), στη συνέχεια τόνισε πως θα δημιουργήσει χάρτη Πηνειού, θα έχει ανοιχτές θύρες…..
Μα είναι δυνατόν, όποιος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών να μην είναι σε θέση, να  αναφέρει 4 συγκεκριμένες κοστολογημένες παρεμβάσεις;
Όταν μάλιστα, ρωτήθηκε πια είναι η συγκεκριμένη πολιτική για τις γυναίκες, για τα ΑμεΑ, για τους Θεσσαλούς Ρομά, για την πρόληψη της παχυσαρκίας, ο υποψήφιος της ΝΔ, δεν είχε να αρθρώσει ούτε μία προγραμματική λέξη. Μάλιστα αγνοούσε την ύπαρξη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, που μπορεί να προωθεί δράσεις. Όταν επίσης ρωτήθηκε πως θα εξασφαλίσει χρήματα για να κάνει πράξη κάτι για όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, αγνοούσε πλήρως τη ρήτρα ευελιξίας, που υποστήριξε ο κ. Παπατόλιας, από την οποία μπορούν να εξασφαλίσουμε 50 εκ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις στο ΠΕΠ.
Όταν ρωτήθηκε δε ο κ. Αγοραστός για την αέρια ρύπανση, μίλησε για τον καθαρισμό του Πηνειού! Λες και δεν ξέρει  ότι το νερό και ο αέρας είναι διαφορετικά πράγματα. Όταν δεν μπορούσε να πει ούτε μια λέξη, για το τι θα κάνει για το 1ο έργο της επόμενης μέρας , τότε είπε ο κ. Παπατόλιας λασπολογεί!
Ανέφερε μάλιστα ως επιτυχία του το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ , το πρόγραμμα που έχει τη μικρότερη απορροφητικότητα στη χώρα, και σήμερα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού ήδη η ΕΕ είναι έτοιμη να ζητήσει πόρους που σπαταλήθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Όταν πιέστηκε για να αναφέρει μία τοπική του επιτυχία, ανέφερε μικρούς επαρχιακούς δρόμους για τους οποίους έχουν συμβάλλει όλοι οι Βουλευτές και υλοποιήθηκαν από τη Νομαρχιακή διοίκηση. Στη συνέχεια όταν πιέστηκε ακόμη περισσότερο να μιλήσει για κάποιες εθνικές επιτυχίες, αναφέρθηκε στη σύνταξη στις χήρες, στο δωρεάν ρεύμα στους πολύτεκνους στην, άκουσον άκουσον εξωσωματική γονιμοποίηση , στα επαγγελματικά δικαιώματα και το ΕΚΑΣ!
Τι έκανε με απλά λόγια ο κ. Αγοραστός…. Βρήκε τις παρεμβάσεις  που έκανε το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου όταν ήταν βουλευτής και τις ιδιοποιήθηκε ως δικές του!
Μετά από όλα αυτά μάλλον κατανοητοί είναι οι λόγοι της φυγομαχίας!
Για να δούμε τη συνέχεια…
πηγή: ραούλης

2 σχόλια:

  1. Κρίμα που είναι και καθηγητής πανεπιστημίου. Άλλα περιμέναμε από τον Αγοραστό. Πλήρης απογοήτευση για μας που ανήκουμε στο χώρο της Ν.Δ. Γι' αυτό και δεν πατάει το πόδι του κόσμος στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα, δες στη Μαγνησία, αντί να βάλει τον Σάκη τον Κοκκίνη για υπ.Περιφερειάρχη έβαλε τον άχρηστο τον Αλεξόπουλο. Αν είδανε τα μάτια μου αυτές τις μέρες στα blogs διάφορα για τις λαμογιές τους!!! ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή