Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι ενέργειες που έγιναν από την Νομαρχία Μαγνησίας, για την υπεξαίρεση

Σας παραθέτουμε το τι έκανε η Νομαρχία Μαγνησίας για την Υπεξερεση για την οποία ωρύετε ο κ. Αγοραστός… ξεχνάει βέβαια τις δικές του Νοθείες και ψάχνει άλλοθι σε μι υπαρκτές καταστάσεις…

Μετά την εφαρμογή του Ν 3852/7-6-2010 και την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και προκειμένου να υποβληθούν για έγκριση οι ισολογισμοί της Ν.Α. Μαγνησίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Νομάρχης Μαγνησίας, έδωσε  εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών της ΝΑΜ, (έγγραφο 12/17-9-2010) από τριμελή επιτροπή.
 Η επιτροπή ξεκίνησε την διαδικασία ελέγχου, και σύμφωνα με το πόρισμα της (έγγραφο 128/24-9-10), προέκυψε ότι από το λογαριασμό μισθοδοσίας, που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς, υπήρχαν αναιτιολόγητες αναλήψεις χωρίς δικαιολογητικά, ύψους 94.000,00¤ περίπου, οι οποίες φέρονται να υπογράφονται από τον ίδιο υπάλληλο της ΝΑΜ.
 Στη συνέχεια και προκειμένου να εξακριβωθεί ο υπαίτιος των αναιτιολόγητων αναλήψεων, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και να ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία έγιναν οι κάτωθι διοικητικές ενέργειες:
-       ΅Εγινε άμεσα ανάκληση της εξουσιοδότησης, του υπαλλήλου για τη παραλαβή μετρητών και επιταγών μισθοδοσίας από τη Τράπεζα Πειραιώς(έγγραφο 9071/22-9-10 της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών)
-      Ζητήθηκαν από την τράπεζα αντίγραφα των ενταλμάτων πληρωμής ανάληψης μετρητών, που αφορούν το συγκεκριμένο λογαριασμό και τους εξουσιοδοτημένους για αυτόν υπαλλήλους
-      Κατατέθηκε στο Νομάρχη το πόρισμα του Διαχειριστικού ελέγχου, το οποίο έλαβε υπόψη τα προαναφερόμενα αντίγραφα των ενταλμάτων πληρωμής ανάληψης μετρητών από την Τράπεζα Πειραιώς .
-      Το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου κατατέθηκε επίσης στον εισαγγελέα Βόλου με μηνυτήρια αναφορά με όλα τα στοιχεία
-      Μετακινήθηκαν οι  υπάλληλοι οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις διαδικασίες κίνησης του συγκεκριμένου λογαριασμού, (έγγραφο 9366/28-9-2010 της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών)
-      Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθούν πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες του εμπλεκομένου προσωπικού.
-      Ζητήθηκε αντίγραφο των βιντεοσκοπημένων συναλλαγών
-      Δόθηκε επίσης εντολή για γραφολογική εξέταση από πραγματογνώμονα  για να διαπιστωθεί αν η υπογραφή στις εντολές ανάληψης είναι από το ίδιο άτομο που είχε εξουσιοδοτηθεί από την υπηρεσία,  να διενεργεί αναλήψεις, από το λογαριασμό μισθοδοσίας της ΝΑΜ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου