Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το δελτίο τύπου που βρήκαμε από τον συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη»









        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        01 Νοεμβρίου 2010

Διαχειριστικός έλεγχος και κοινωνικός έλεγχος
Σχετικά με το δελτίο τύπου του Συνδυασμού, «Συμμαχία Πολιτών», ενημερώνουμε τον εκπρόσωπο της οικονομικής σχολής Αλογοσκούφη Κ. Κώστα Αγοραστό, ότι ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται στη ΝΑΜ και στο πλαίσιο του οποίου εξακριβώθηκε περίπτωση υπεξαίρεσης, αποφασίστηκε από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας και νομάρχη Μαγνησίας κ. Α. Παπατόλια, τηρώντας πιστά τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
Θεωρούμε δεδομένο ότι ως αναπληρωτής καθηγητής ο κύριος Αγοραστός αυτό  το καταλαβαίνει και τον προσκαλούμε να ανατρέξει και να βρει πόσες νομαρχίες ακόμη στη χώρα αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και του διοικητικού ήθους, όπως η Νομαρχία Μαγνησίας.
Άλλωστε απαρέγκλιτα ο νομάρχης Μαγνησίας και υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απ. Παπατόλιας επί τέσσερα χρόνια εξασφάλισε τόσο τη χρηστή, την ηθική διοίκηση όσο και την απρόσκοπτη και άμεσα προσβάσιμη πληροφόρηση των πολιτών για όλα τα θέματα, ανεξαιρέτως, της Νομαρχίας Μαγνησίας. Όταν δε αυτό απαιτείται προστρέχει στις όποιες διωκτικές αρχές, όπως εν προκειμένω στην Εισαγγελία, ώστε να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες δικαστικές ή άλλες διαδικασίες, χωρίς να αποκρύβει ποτέ κανένα απολύτως στοιχείο, όποιον και αν αφορά, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ότι δεν υπάρχει κλίμα ατιμωρησίας για κανέναν.    
Ο κ. Αγοραστός αντί να μας εγκαλεί  για θέματα διοίκησης, ας μας πει γιατί έχει ακυρώσει τρεις μέχρι στιγμής ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις στις οποίες κλήθηκε να αντιπαρατεθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον κ. Παπατόλια. Πόσο άραγε θα καταφέρνει να κρύβει την προγραμματική του ανεπάρκεια; Δεν κατανοεί ότι δεν θα αποφύγει μέχρι τέλους το μοιραίο;
Πέρα όμως από  διαχειριστικούς ελέγχους που διατάσσει ο Νομάρχης, ο ίδιος θα έπρεπε να φοβάται τους κοινωνικούς ελέγχους για «επωφελείς συμβάσεις», ιδιωτών με το δημόσιο που προκαλούν τους πολίτες στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου που μας οδήγησε ο ίδιος και ο καθηγητής του κύριος Αλογοσκούφης, με παρρησία υπερασπίστηκε στο χθεσινό dabate της TRT

ΥΓ. Ο κ. Αγοραστός γνωστός για τις τακτικές προεκλογικού πανικού δεν δίστασε ακόμη να στήσει συνέντευξη στον ΑΛΤΕΡ με φωνασκούντες παρουσιαστές, οι οποίοι αρκέστηκαν στο να κλείσουν το τηλέφωνο στον αέρα ώστε να μην ολοκληρώσει την τοποθέτησή του για το θέμα ο κ. Παπατόλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου